Donaties

U kunt zich aanmelden als vrijwilliger door een e-mail te sturen aan: info@houtvoorelkaar.nl. We hebben altijd mensen zoals u nodig. Alle kleine beetjes helpen.

Bomen zijn veel waard, vaak veel meer dan de commerciële waarde. Wilt u ons helpen om de waarde van bomen voor de maatschappij en natuur te vertalen in klinkende munt?

Wat doen we met uw donatie? We planten bomen en zorgen voor het onderhoud van de bomen. We zoeken geschikte locaties in overleg met de grondeigenaren. We organiseren acties met onze vrijwilligers en doen leuke dingen terug voor onze vrijwilligers.

De volgende mogelijkheden staan voor u open:

  • U kunt gewoon een bedrag overmaken naar onze rekening; PM rekeningnummer Alvast bedankt! Voor elke 25 euro planten wij een boom. Wilt u weten waar uw bomen komen staan? Stuur dan een e-mail met daarin uw donatie en de regio waar u het liefst uw bomen ziet komen.
  • U kunt jaarlijks een bijdrage doneren door ons te machtigen om een bepaald bedrag van uw rekening af te schrijven. Stuur ons een e-mail, dan krijgt u een machtigingsformulier toegestuurd.
  • U kunt kiezen voor een periodieke schenking. Bij een periodieke schenking verbindt u zich voor minimaal vijf jaar aan het geven van een vast bedrag. Periodieke schenkingen zijn, in tegenstelling tot eenmalige schenkingen, volledig aftrekbaar bij de berekening van de inkomstenbelasting. Een voorwaarde om fiscaal te kunnen aftrekken is dat u uw losse gift of periodieke schenking doet aan een ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). De Stichting HoutvoorElkaar is een ANBI, dus aan deze voorwaarde is voldaan. De ANBI-status betekent ook dat de Stichting HoutvoorElkaar géén schenkbelasting betaalt; uw gift komt volledig ten goede aan meer bomen! U kunt periodiek schenken aan Hout voor elkaar door de overeenkomst periodieke schenking in te vullen en op te sturen naar: Hout voor elkaar, t.a.v. Hemmo Hemmes, info@houtvoorelkaar.nl. U ontvangt dan een schenkingsakte die u kunt gebruiken bij het invullen van het belastingformulier.

Doneer voor meer bomen!

  • Jouw donatie*
  • Voornaam*
  • Tussenvoegsel
  • Achternaam*
  • E-mailadres*

Uw bedrijf of organisatie kan ons werk steunen. Eenmalig, jaarlijks of in de vorm van een sponsorschap met of zonder naamsvermelding. Stuur ons een e-mail, dan informeren wij u over de mogelijkheden.

U kunt ons benoemen in uw testament. Zo zorgt u ervoor dat er meer bomen komen, ook als u er zelf niet meer bent. De Stichting HoutvoorElkaar heeft een ANBI-status en is vrijgesteld van schenkbelasting. Wilt u meer weten over notarieel schenken, neem dan contact op met Hemmo Hemmes, 06 – 29422258.

Donateurs in het zonnetje:

Gerline Schouten-Brandsen is SEO-tekstschrijver voor duurzame ondernemers. Ze maakt met haar opdrachtgevers de afspraak dat als er een fout staat in haar teksten, ze een boom doneert aan de Stichting Hout voor elkaar. Fouten maken is menselijk, maar dit vinden wij ook nog eens héél mensvriendelijk!

Advies- en Administratiekantoor Puur MKB heeft een sponsorbijdrage gestort en haar medewerkers helpen ons met de boekhouding. De visie van Puur MKB is “Aandacht, waar u op zit te wachten” Nou, dat klopt inderdaad, wij kregen precies de aandacht waar HoutvoorElkaar op zat te wachten!