Ons Bestuur

Hemmo Hemmes – voorzitter

Hemmo Hemmes (1963) is adviseur energietransitie. Hij analyseert beleid, helpt bij het schrijven van beleid en geeft trainingen in het kritisch lezen van beleid.

Na een analyse van bossenbeleid viel het hem op dat veel mensen meer bomen willen, maar dat er erg weinig bomen bij komen. Hoe kan dat? Eén van de oorzaken bleek te zijn dat beleid, ruimte, mensen en middelen niet altijd en niet altijd op hetzelfde moment bij elkaar komen. Hemmo wil deze zaken bij elkaar brengen, zodat er veel meer bomen bijkomen en er meer mensen blij worden van bomen.

In zijn vrije tijd is Hemmo veel in de natuur te vinden. Als zeiler, golfer en als wilgenknotter in Hoogland-West.

Gerard Smakman – secretaris

Gerard Smakman (1953) is adviseur op het gebied van energietransitie, circulaire economie en biobased economy. Sinds een jaar is hij met pensioen, maar nog wel volop actief in de wijk Kattenbroek.

Gerard is opgeleid als bioloog. Als natuurliefhebber en als klimaatadviseur is hij overtuigd van nut en noodzaak van meer bomen in onze omgeving. Op de eerste plaats natuurlijk als verrijking van het landschap, maar ook als opslagplaats voor CO2 en leverancier van brandstof voor energie (ter vervanging van fossiele brandstoffen). Ook in de klimaatadaptatie spelen bomen een belangrijke rol. Hoog tijd dat we aan de slag gaan met aanplanten van meer bomen!

Verder is Gerard actief op de golfbaan, de moestuin en in de vrije natuur.

Frans Rieder – Boomexpert

Frans Rieder (1968) is inkoopadviseur en begeleid aanbestedingstrajecten voor publieke opdrachtgevers. Hij wordt graag betrokken bij projecten die zorgen dat de wereld er iets mooier of beter op wordt.

Frans heeft als HTS-er weg- en waterbouwer ervaring opgedaan bij aannemers en ingenieursbureaus voordat hij voor de publieke sector ging werken. Vanuit zijn werk ziet hij veel mogelijkheden om infravoorzieningen te koppelen met natuurontwikkeling, maar ziet ook dat Opdrachtgevers hier terughoudend in zijn. Door plannen en wensen van belanghebbende te koppelen aan behoeftes van publieke Opdrachtgevers hoopt Frans de natuur een handje te helpen. Op dit moment is Frans op zijn werk betrokken bij advies- en aanlegprojecten voor duurzame opwekking van energie en bij openbaar vervoerprojecten. In zijn vrije tijd is hij vrijwilliger bij de knotgroep Hoogland-West. Daarnaast kan je hem op het hockeyveld tegenkomen, wandelend met hond in het bos, of hardlopend in het buitengebied.

Erwin Jansen – penningmeester